top of page
Zoeken
  • majawannet

Naam maken - schrijven over je eigen naam

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022


Ik werd geboren op de dag dat mijn opa en oma 38 jaar getrouwd waren. Er bestaat geen liever huwelijk dan dat van hen. Drie-en-half jaar nadat mijn opa overleed, was mijn oma vijf minuten voordat zij stierf zo opgewonden dat ze zachtjes zei: ‘Chris, daar kom ik’.

Mijn ouders noemden me Maja. Alleen Maja, geen tweede naam, dat vonden ze wat al te Christelijk met het oog op een atheïstische opvoeding. Ik was de derde in rij, twee jaar eerder was broer Stan geboren, krap vier jaar eerder zus Evelyn. Evelyn, Stan en Maja, alleen in die volgorde klinkt het in mijn oren zoals het hoort.

Ik ben niet vernoemd. ‘Maja vonden we een leuke naam,’ dat was het. Als ik een jongetje was geweest had ik Chris geheten. Die naam had wel betekenis ('Chris, daar kom ik'), maar ik was een meisje. Iedere dag weer ben ik uitermate tevreden met mijn klinkende naam. Er zijn niet veel Maja’s, dat heb ik altijd leuk gevonden. Alsof me dat minder gewoon maakte, minder doorsnee dan de Sanne's en Loesen van die tijd. En Maja de Bij was een slim en dapper bijtje met wie ik me tot op de dag van vandaag maar wat graag identificeer.Schrijfopdracht: en nu jij!

Je naam is misschien wel je grootste persoonlijke bezit. Hij begeleidt je een leven lang. Bijna niemand staat onverschillig tegenover de eigen naam. Leuk dus om eens over te schrijven!

Stap 1: schrijf je eigen naam midden op een papier

Stap 2: schrijf daaromheen alles wat je invalt over je naam, al je associaties. Schrijf alles kriskras door elkaar.

Stap 3: schrijf nu een kleine tekst over je naam. Kies de associaties die je het meest aanspreken, je hoeft niet alles te gebruiken.


>> wil je feedback op jouw naamtekst? Stuur deze dan naar maja.wannet@gmail.com en ontvang gratis tips om je tekst nog sterker te maken.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page